Isnin, 14 Januari 2013

Banana Split

Korang suka x makan Banana Split?
Aq dengar je pasal babana split ini terasa lapar plak.hehehe..
Cara-cara membuat banana split nie senang je.Bahan-bahannya hendak membuatnya pun
simple je..

Bahan-bahan untuk membuat Banana Split:

*1 buah pisang (belah buah pisang tersebut di bahagian tengah2 sehingga nampak terbahagi     
                       dua)

*Ice Cream (ice-cream nie x kesah korang nak perisa apa,ikut citarasa  
                  korang..PerisaMin,Coklat,Vanilla n lain2 pown boley,tpi korang letak 3 perisa  
                  ja lah nnti x nmpak menarik plak kalau korang letak banyak jenis ice-
                  cream.hehe)

*Wire Cream (untuk meyedapkan lagi rasa)

*Buah Cerry

*Hiasan (hah untuk hiasan nie plak korang boleh letak potong buah;buahan yang sedap n 
            sesuai,coklat  rice dan sebagainya).
             


Cara membuat Banana Split:

1.Sediakan alatan dan bahan-bahan untuk membuat Banana Split.
2.Letakkan buah pisang yang telah dibelah tadi ke dlam tempat khas dan diletakkan di 
   bahagian pinggiran kanan dan juga kiri.
3.Selepas selesai bahan ke-2,letakkan ice-cream 3 perisa yang korang suka di bahagian 
    tengah buah pisang tersebut.
4.Taburkan wire cream diatasnya dan letakkan hiasan yang korang inginkan seperti buah 
   cerry dan  sebagainya..
5.Akhir sekali,bolehlah korang menikmati babana split nie bersama-sama kawan2 n 
    keluarga korang.

#Simple kan.Cubalah :)

Tiada ulasan:

Catat Ulasan